Julbord

27 november – 22 december


Varmt välkommen till oss och fira Jul. Här har tiden stått stilla sedan Emil och Ida bjöd in till det stora Taberraset i Katthult!

Vår ambition med Julbordet är att förmedla värme, gemenskap och glädje. Alla rätter är kärleksfullt tillagade med riktiga, rejäla råvaror, smör och grädde. Sillar älskar vi mer än allt annat. Minst 20 sorter kommer du att hitta. Lax i alla möjliga varianter, Kallskuret, Jansson, Köttbullar med riktig gammeldags kryddpepparsmak är bara några av ingredienserna. Givetvis finns ett digert dessertbord också att förlora sig själv i. Alla drycker vi serverar är närproducerade.

Julbordet serveras följande dagar och tider: 27 november – 22 december

Onsdag, torsdag: Kl 15, pris: 425:-. Kl 19, pris: 495:-

Fredag, lördag: kl 12 och kl 15, pris: 525:-. kl 19:30, pris: 575:-

Söndag: kl 12, 15 och 18, pris: 525:-

Större grupper har rabatt på priset, kontakta oss för mer info. Barn upp till 12 år betalar 20:-/år

Boka här: bjorn@vasterasofficersmass.se


Detta innehåller vårt julbord

Sill
Vi älskar sill så mycket att vi serverar det hela året på Mässen. Till Jul så kommer vi att bjuda på inte mindre än 20 sorters sillar. Alla i personalen väljer sin favorit sen är det Majorskan själv som väljer ut våra gästers favoriter.

Lax
Vi gravar och röker vår egen lax. Enriset växer precis runt knuten, Laxen är dock inte fångad i Mälaren men väl viltfångad. Inkokta laxen är Majorskans favorit och kokas givetvis i vatten, ättika och tillsammans med en massa morot. Dillcremen är pricken över i´t!
Bör man tillägga att samtliga såser görs på plats, prefab göra sig icke besvär!

Ägg
Ägg hör julen till. Vår kallskänka har fria händer att överträffa sig själv för varje dag. Räkna med ägg på både bredden och tvären.

Såser och Tillbehör
Samtliga såser och tillbehör görs på plats med gedigna råvaror och mycket kärlek, prefab göra sig icke besvär!
Kallskuret
Vårt kalla bord består av alla de korvar du kan tänka dig, pastejer och patéer.
Både rullsylta, kalvsylta och pressylta med traditionella tillbehör.

Julskinka och allsköns rökta detaljer

Inläggningar och såser
En mängd såser och inläggningar finns för att möta upp smakerna till det kallskurna. Allt kärleksfullt tillagat under Majorskans vakande öga.
Småvarmt
Carlssons frestelse, Mässens egna variant på Jansson
Bruna bönor
Hemtrillade köttbullar, gjorda på 3 sorters färs. Givetvis kryddade med kryddpeppar!
Prinskorv
Revbenspjäll.
Klassisk Julkorv
Kokt potatis
Omelett. Vi har alltid ett par olika omeletter på Julbordet.
Klassisk Dopp i grytan
Halländsk Långkål
Kokt Rödkål

Lutfisk. Ett absolut måste om du frågar undertecknad. Fås mot separat beställning.

Sallader
Ett antal olika sallader finns alltid på Julbordet. Alla klassiska och även lite nyare.
Smör och bröd
Vi bakar vårt eget bröd på vört från Hantverksbryggeriet.
Ett stort och varierat utbud av börd, smör och ostar. Både hemlagat och närproducerat.
Några Engelska och Franska, smakrika ostar är dock ett måste på Julbordet!
Socker och sött
Vårt efterrättsbord består av en mix av klassisk julkonfekt och hemgjorda bakverk.
Allt tillagat på Mässen. Socker i alla dess former är mer än OK i dessa tider!
Boka på bjorn@vasterasofficersmass.se eller ring på 021-122333

HISTORIA
Evangeliet enligt Lukas kapitel 2, vers 1 – 20

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget. I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten.

Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.” När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen sade herdarna till varandra: ”Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta.”

De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.
Dela sidan

Öppettider

Lunch
Vardagar 11:30 - 14:30
 
 
Öppet övriga tider vid evenemang eller privata bokningar